maandag 25 juni 2018
Topbanner VvdM juni Beekenkamp Top FN

De 3 grootste Google flops! #blog

De 3 grootste Google flops! #blog

Je moet op je vrienden letten, maar nog meer op je vijanden. Google is vriend én vijand voor de retail: vriend omdat je toegang hebt tot een enorme markt, vijand omdat ze gewoon je handel gaan afpakken. Ik heb deze week 3 innovaties van Google waar je goed op moet letten en, om het nog een beetje leuk te houden, ook maar even 3 flops erbij gezocht. Anders gaan we met angst en beven het najaar in en dat is natuurlijk niet de bedoeling!

1. De koop-knop

Je zoekt op Google, vergelijkt op Google Shopping en tja, waarom zou je er niet kopen? De koop-knop is vanaf Juni dit jaar voor een grote groep retailers beschikbaar om te gebruiken. Het voordeel is dat je voorrang krijgt in de zoekresultaten, maar het nadeel is dat je geen bezoekers meer krijgt in je eigen webshop. De consument koopt bij Google en jij mag het ondankbare inpakwerk doen en je marge inleveren. Op korte termijn best leuk, maar op lange termijn funest voor je eigen webshop. Toch zal de koop-knop wel omarmd worden omdat het simpelweg omzet oplevert.

2. Lokale voorraad

De tuinbranche zal er nog niet klaar voor zijn (of heb jij wel een goede voorraadadministratie?), maar Google gaat artikelen uit fysieke winkels tonen. Een gouden kans voor tuincentra want je ziet in Google direct het product, de prijs en afstand naar de winkel die het verkoopt! Uiteraard moet je hierbij wel in je achterhoofd houden dat Google alle data analyseert en dus ook weet in welke plaats er veel vraag is naar bepaalde artikelen. Die data is geld waard en Google gaat daar vast goed aan verdienen. Maar in tegenstelling tot de koop-knop is dit wél een nuttige toevoeging voor jouw tuincentrum!

3. Instore navigatie

Als je dan toch je voorraad op orde hebt, kan je er net zo goed schapnummers aan hangen. Op die manier kan je via Indoor Mapping klanten naar het juiste schap geleiden via hun smartphone. Handig, want een tuincentrum is vrij groot en als je dan even snel iets nodig hebt..!

Drie functies waarvan de eerste twee zeker impact gaan hebben op jouw tuincentrum. En niet pas over 5 jaar. Maar niet alles wat Google bedenkt gaat goed, dus hier zijn meteen 3 flops van één van de grootste internetbedrijven ter wereld:

1. Google Plus

Google Plus zou groter moeten worden dan Facebook, maar is net als een Chinese spookstad: het is er wel, ziet er mooi uit, maar er is niemand aanwezig. Google Plus wordt door een groepje marketing freaks gebruikt maar verder is het gewoon een grote flop. Het heeft nooit het bereik van Facebook behaald en zal dat ook niet meer gaan doen.

2. Google Video

Het concurreren met Facebook gaat ze op 't moment niet zo goed af, maar in het verleden wilden ze ook de strijd aan gaan met YouTube. Google Video begon in 2005, maar werd nooit echt omarmd. Daarom kocht Google in 2006 YouTube voor een schamele $1.6 miljard dollar. Ik zeg schamel, want YouTube is momenteel by far één van de grootste platforms ter wereld. Goede deal, maar daar was wel een flop voor nodig.

3. Google Glass

Menig techredacteur smulde ervan, maar het is gewoon geflopt. De slimme bril die je smartphone overbodig moet maken komt in dezelfde hoek als de 3D TV te staan: fail. Privacy bezwaren en het niet zo sexy uiterlijk zorgden ervoor dat de Google Glass mislukte. Er zijn wel technische en medische toepassingen voor ontwikkeld dus de Glass bril leeft nog, maar de tijd dat je massa's mensen over straat ziet lopen met een Google bril op is nog niet gekomen. Gelukkig.

Overigens moet je niet de fout maken om te denken dat het tonen van voorraden en de koop-knop geen effect gaat hebben op jouw bedrijf, want dat gaat het 100% zeker doen. Google AdWords en Google Shopping zijn de meest succesvolle Google diensten en dus zal ook dit aan gaan slaan bij de consument. Het is namelijk best vervelend als je iets wilt kopen en de winkel blijkt nét het laatste artikel verkocht te hebben, toch?
 

Prettige dag!

Edwin Meijer

Bron: www.gardenconnect.com
Edwin Meijer | 13-09-17 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Troostwijkjuni2

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2018 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS