maandag 25 juni 2018
Top FN Topbanner VvdM juni Beekenkamp

Introductie Lili wil bloeien op grootouderdag

Introductie Lili wil bloeien op grootouderdag

Op zondag 1 oktober is het grootouderdag. Een dag waarop grootouders in het zonnetje gezet worden en dit jaar ook de dag dat promotiecollectief YourLily het kindervoorleesboekje ‘Lili wil Bloeien’ introduceert. Tijdens Grootouderdag leest Sanne Boswinkel, nieuwslezer bij RTL Nieuws, uit het boekje voor tijdens de boekpresentatie. 

Lili wil Bloeien is een educatief boekje waarin kinderen op een speelse manier leren over verschillende bloemsoorten. “Kinderen weten soms het verschil niet tussen een tulp of een lelie. Lili wil bloeien is daarom een must voor ieder kind. Grootouderdag is het perfecte moment voor de lancering van Lili wil bloeien. Het is een heel mooi voorleesboek voor opa en oma”, aldus Gerben Ravenbergen.

In het boekje is Lili, de lelie, de hoofdpersoon. Zij begint in het boekje jong en groen en tijdens haar zoektocht wordt ze steeds rijper en komt ze andere bloemen tegen. Zoals bijvoorbeeld Irene de tulp en Bernard de anjer. Uiteindelijk vormen ze aan het einde van het boekje samen een kleurrijk boeket. Lili wil Bloeien is het allereerste kinderboek over bloemen en bloeien en wordt uitgegeven door YourLily. Het boek is geïllustreerd door Liz Meester en geschreven door Gerben Ravensbergen en Jhon Koopman.

Geïnspireerd op Festa dei Nonni
Festa dei Nonni (Grootouderdag) is ontstaan in Italië 1997. In 2005 werd het wettelijk erkend als een feestdag om het belang van de functie van de grootouder in het gezin en in de samenleving te onderstrepen. Het project is onderdeel van Florint, de FeliniFoundation en de VGB met een brede ondersteuning vanuit de sierteeltsector, waaronder dit jaar ook Bloemenbureau Holland.  


12-09-17 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Troostwijkjuni2


Overig nieuws2018 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS