maandag 25 juni 2018
Topbanner VvdM juni Beekenkamp Top FN

Nieuwbouw kwekerij Wouters

Nieuwbouw kwekerij Wouters

In de rustgevende Noordoostpolder (Flevoland) is onlangs een uitbreiding van 3,5 hectare kas opgeleverd bij kwekerij Wouters in Ens. Dit familiebedrijf dat in 1956 is opgericht, wordt nog altijd gerund door familie Wouters.

De uitbreiding naar 39,5 hectare glas is gerealiseerd door Prins Group en is volgens Frido en Ad Wouters goed verlopen. Frido: ‘vanaf de beginfase (voordat de koop plaats vond) was de begeleiding al erg goed. We hebben samen met Prins Group andere klanten bezocht, waar in het kasproject gebruik wordt gemaakt van diffuus glas. Door positieve en enthousiaste verhalen van Prins Group en haar klanten, hebben wij ons besluit kunnen vormen en ook de keuze voor diffuus glas gemaakt. Van dit type glas hebben wij nog niet eerder gebruik gemaakt en maakt deze uitbreiding extra bijzonder. De samenwerking met het kassenbouwteam in de bouwfase is ook heel prettig verlopen. Bijna het hele team bestaat uit Nederlandse krachten, waardoor de communicatie soepel verliep. Tevens is het kasproject in een keer afgerond zonder vertraging, dit is een groot pluspunt.’

Historie
Kwekerij Wouters is gestart in Brabant waar vollegrondsgroente werden geteelt. ‘Opa’ Wouters heeft de kas verhuisd en is als een van de eerste een tuinbouwbedrijf gestart in de Noordoostpolder. Eind jaren ’70 werd de overstap gemaakt naar snijchrystanten, in de jaren ’80 werd dit veranderd in pot en perkplanten in combinatie met aardbeien en witlof. Langzaamaan is kwekerij Wouters uitgegroeid tot een pot- en perkplanten bedrijf. Te denken valt aan violen, perkgoed, bolchrysanten en kerststerren. 

Festival Colours
Kwekerij Wouters beschikt over een eigen productlijn ‘Festival Colours’ hieronder vallendiverse mixcombinatie die verkrijgbaar zijn in veel verschillende potmaten. Deze productlijn is ontwikkeld om de consument te ontzien en direct te laten genieten. ‘In onze proeftuin worden de verschillende mixcombinaties ontwikkeld en onder consumentenomstandigheden getest. Zo weten wij zeker dat we niet alleen een mooi eindproduct afleveren, maar kunnen wij ook een goede tuinprestatie bij de consument garanderen,’ aldus Frido Wouters. Binnen het bedrijf staat duurzaam ondernemen hoog in het vaandel en wordt er bij de teelt gebruik gemaakt van biomassaverwarming.

Met de realisering van dit kasproject hoopt kwekerij Wouters de producten nog meer te optimaliseren, zodat de klanten blindelings de producten kunnen kopen. ‘Wij zijn erg tevreden met het resultaat en de eerste samenwerking met Prins Group en zullen Prins Group ook zeker aanraden bij andere kwekers’, aldus Frido en Ad.

 


12-09-17 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

VvdWMovetoCatchverkoperbloemenHE


Overig nieuws2018 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS