maandag 25 juni 2018
Topbanner VvdM juni Beekenkamp Top FN

Plantenactie in OLVG Amsterdam voor Hartstichting

Plantenactie in OLVG Amsterdam voor Hartstichting

Medewerkers en bezoekers van het OLVG-Oost in Amsterdam werden afgelopen maandag bij binnenkomst verrast door een reusachtig hart met duizenden rode anthuriumbloemen. Met het plantenhart bij de entree wordt aandacht gevraagd voor hart- en vaatziekten bij vrouwen. Vrijwilligers zamelen tegelijkertijd geld in voor de Hartstichting.

Iedereen die ter plekke een donatie doet mag als dank gratis de “kamerplant met het rode hart” meenemen. Alle anthuriums in het ziekenhuis zijn gratis aangeboden door kwekers zodat de volledige opbrengst ten goede komt aan de Hartstichting. Vandaag, dinsdag 12 september, start de Hartstichting een nationale campagne om geld in te zamelen. Deze maand doen diverse ziekenhuizen in het land mee met deze inzamelingsactie. Bij dergelijke acties in voorgaande jaren werd zo’n 65.000 euro gedoneerd. Tot en met eind september verkopen tuincentra, supermarkten en bloemisten ook anthuriums ten behoeve van de Hartstichting.

Medewerkers van de afdeling Cardiologie van OLVG-Oost

Hartcentrum OLVG
Het hartcentrum van OLVG is een van de grootste dottercentra van Nederland en het grootste hartcentrum van Amsterdam. De artsen onderzoeken en behandelen patiënten met uiteenlopende hart- en vaataandoeningen. Behandelingen gebeuren met zo min mogelijk belasting voor de patiënt, of het nu gaat om behandeling van chronische hartklachten of acute, levensbedreigende hartproblemen.
 

foto: Anthuriuminfo.com


12-09-17 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussenbanner10voordejuf


Overig nieuws2018 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS