maandag 25 juni 2018
Top FN Topbanner VvdM juni Beekenkamp

Samenwerking FloraHolland en Verband des Deutschen Blumen Gross- und Importhandels (BGI)

Samenwerking FloraHolland en Verband des Deutschen Blumen Gross- und Importhandels (BGI)

Royal FloraHolland heeft afgelopen weekend, tijdens de Verbandstag van het Verband des Deutschen Blumen Gross- und Importhandels (BGI), aangekondigd dat het Fördermitglied van het BGI wordt. Hiermee wil de coöperatie zich samen met partners inzetten voor de ontwikkeling en stimulering van de Duitse markt. Volgens de organisatie sluit deze beslissing naadloos aan bij andere samenwerkingen die RFH wereldwijd heeft ter bevordering van de sierteeltsector.

BGI zet zich in voor de belangen van sierteeltpartijen op de Duitse markt en heeft geen winstoogmerk. De brancheorganisatie heeft als doel het optimaal laten functioneren van deze sector in Duitsland.

Duitsland is de belangrijkste afzetmarkt voor de kwekers van Royal Flora Holland en de Duitse markt heeft behoefte aan een impuls. Zo daalt de share of wallet, stijgen de consumentenuitgaven al jaren niet, blijft de jonge consument achter en zit er ook geen groei in de exportpositie van RFH in Duitsland, terwijl die in andere landen wel toeneemt. Een belangrijk speerpunt voor BGI is het aanjagen van consumentenbestedingen. Het algemene belang dat BGI nastreeft past ook goed bij het neutrale karakter van Royal FloraHolland, zo verklaart de coöperatie.

Royal FloraHolland gaat de markt in Duitsland niet op eigen kracht bewerken. “Wij blijven rolvast en dat betekent dat we als neutrale marktplaats kwekers en handelsbedrijven optimaal willen ondersteunen,” legt Lucas Vos, CEO van Royal FloraHolland, uit. “Ons gezamenlijk belang is een gezonde Duitse markt en daar willen we samen aan werken met partijen waarvoor dat ook een drijver is.”

 

Bron: www.FloraNews.com
11-09-17 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Troostwijkjuni2


Overig nieuws2018 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS