maandag 25 juni 2018
Topbanner VvdM juni Beekenkamp Top FN

FloraHolland en actiegroep Behoud de Plantenklok nog niet op één lijn

FloraHolland en actiegroep Behoud de Plantenklok nog niet op één lijn

Er zijn inmiddels 3 gesprekken gevoerd tussen FloraHolland en de actiegroep Behoud de Plantenklok en de datum van de extra ALV op 21 september. Het derde gesprek vond afgelopen vrijdag plaats. Volgens Jos Kester, de woordvoerder van de actiegroep, was het gesprek goed en constructief gesprek, omdat er naar elkaar geluisterd werd en er begrip was voor de argumenten van de actiegroep. Tot een oplossing kwam het echter nog steeds niet.

Namens FloraHolland zaten financieel directeur Steven van Schilfgaarde, commercieel manager Servaas van der Ven en manager commerciële operatie Aad van den Enden aan tafel.

Deze week staat een vierde gesprek op de planning. De actiegroep houdt vast aan de eis dat er fysiek geveild gaat worden en dat veranderingen bij FloraHolland verbeteringen moeten zijn. Beeldveilen van planten en het af-tuinveilen ziet de groep niet als een verbetering. „We zijn ook niet tegen digitalisering als het een verbetering is voor kwekers en kopers en als iedereen er mee uit de voeten kan. Iedere oplossing die goed is voor de coöperatie is welkom. Het enige dat voor ons telt is de coöperatie, zoals ze 100 jaar gefunctioneerd heeft, overeind te houden. Met kwekers en kopers en de veiling daartussen.” aldus Jos Kester tegen Vakblad voor de Bloemisterij.

Jos Kester: „Met coöperatie bedoel ik grote en kleine kwekers en grote en kleine handelaren. De veiling moet met een breed pakket iedereen blijven bedienen. Dat is 100 jaar zo geweest en dat is de kracht van de veiling.”

De actiegroep is ook bang dat het beeldveilen en af-tuinveilen ertoe leidt dat de veilingklok in de toekomst helemaal verdwijnt. Als het aan de actiegroep ligt, trekt FloraHolland twee jaar uit om te onderzoeken wat de consequenties zijn van het beeldveilen van planten en af-tuinveilen, welk systeem het beste is en wat kwekers en handelaren wel en niet willen. De actiegroep heeft de indruk dat door het beeldveilen van planten en het af-tuinveilen een groep kopers wordt uitgeschakeld.
 

Bron: www.FloraNews.com
Leandra de Boef | 11-09-17 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Troostwijkjuni2


Overig nieuws2018 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS