maandag 25 juni 2018
Top FN Topbanner VvdM juni Beekenkamp

De 5 vragen aan....Will Zuiderwijk

De 5 vragen aan....Will Zuiderwijk

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Will Zuiderwijk. Sinds 1 januari 2017 in dienst van het mooie bedrijf Aleia Roses als Marketing & Sales Director Netherlands. Aleia Roses is een moderne en nieuwe rozenkwekerij van 14,3 hectare gevestigd in Soria, in het Noorden van Spanje. Op een hoogte van 1030 meter wordt in dit ideale Spaanse klimaat (hoge licht intensiteit gecombineerd met koele nachten) met een hypermoderne kas de cultivar Red Naomi geteeld. Dagelijks komen er twee tot drie trailers vanuit Soria binnen met de Red Naomi rozen, die gekoeld op water getransporteerd worden. Deze worden direct in de eigen koelruimte van Aleia Roses klaargemaakt voor transport naar de drie vestigingen van Royal FloraHolland, bestemd voor zowel klok als directe handel. Mijn verantwoordelijkheid binnen Aleia Roses is de verkoop op te zetten en verder uit te bouwen met de focus op Nederland en omliggende exportlanden als Duitsland, Frankrijk, Engeland en overige landen in Noord- en West- Europa.

Wat maakt deze functie zo bijzonder?

Het speciale aan deze functie is het feit dat ik de verkoop vanaf scratch mag opzetten. En Aleia Roses wil zich in de markt onderscheiden op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid en aandacht voor mens en milieu. Met al mijn ervaring in de sector van de afgelopen dertig jaar, waarvan 13 jaar bij exportbedrijven en 17 jaar bij Royal FloraHolland, ben ik blij dat ik daar een forse steen aan mag bijdragen.

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd beziggehouden?

Hoewel ik er niet dagelijks bij stil sta beangstigt het mij dat er op de wereld machthebbers zijn die vanuit hun machtsspel de wereldvrede ondermijnen. Dat doet mij denken aan mijn ouders die destijds voor het uitbreken van de tweede wereldoorlog ook met soortgelijke nieuws te maken hadden. Uiteraard hopen we allemaal dat er uiteindelijk niets zal gebeuren en lachen we de uitspraken van deze machthebbers regelmatig op social media weg. Hopelijk blijft het bij lachen en draait de wereld vredig door en worden deze machthebbers snel verstandig.

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?

Ik zou graag zien dat we sector breed bij machte zijn om de consument in Europa te benaderen met een goede doorlopende reclamecampagne voor onze mooie bloemen en planten. In deze campagne kan dan ieder seizoen of iedere maand een bepaalde bloem of plant centraal staan en dat kan jaarlijks gewisseld worden. De consument weet nog te weinig van en over onze mooie bloemen en planten. Reclame voor chocolade, parfum en andere emotie opwekkende cadeau artikelen wordt er voldoende gemaakt, maar mijns inziens te weinig voor bloemen en planten.

Wat ga je dit weekend doen?

Dit weekeind staat er op zaterdagochtend een retro fietstocht op het programma. De Westcoast Classic startend vanuit Kwintsheul, een mooie tocht van 100 kilometer langs nostalgische wegen en paden in en om Westland. Deze tocht moet officieel gereden worden op een racefiets van voor 1990 met de versnellingen nog op de onderbuis. Speciaal voor deze tocht heb ik een mooie originele Koga Myata uit 1987 op Marktplaats op de kop weten te tikken, die ik zaterdag met veel plezier uit de schuur zal halen om deze tocht te volbrengen met een aantal fietsmaten.

Bron: www.FloraNews.com
08-09-17 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Troostwijkjuni2

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2018 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS