maandag 25 juni 2018
Topbanner VvdM juni Beekenkamp Top FN

Taskforce deense karren van start

Taskforce deense karren van start

De afgelopen tijd is er veel gesproken over het ongeval met een gestapelde Deense kar en de reactie daarop van de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid. LTO Glaskracht heeft een speciale sectorale taskforce samengesteld die zich nu gaat buigen over een gepaste reactie vanuit de sector.

Er heeft een gemêleerde groep ervaringsdeskundigen en experts gereageerd op de berichtgevingen in de vakpers en de oproep van LTO Glaskracht tot het vormen van een taskforce. Dit zijn telers, handelsfirma’s en logistieke bedrijven. LTO Glaskracht Nederland laat zich ondersteunen door het sectorale kennisinstituut Stigas. Volgende week woensdagmiddag komt de taskforce voor de eerste keer bij elkaar.

'Het gesprek staat in het teken van het met elkaar scherp krijgen waar het nu precies over gaat, wat wel en wat niet meer mag en hoe we verder gaan vanaf hier. We hebben de Inspectie SZW uitgenodigd om tijdens de bijeenkomst een toelichting te geven op het incident en de regels. Zij hebben positief gereageerd op dit verzoek, wat wij als constructief ervaren.' Er wordt niet alleen opgetreden, maar ook bereidheid getoond de sector te woord te staan. Vraag aan de inspectie zal naast het inhoudelijk stuk ook zijn hoe er met de handhaving wordt omgegaan. Belangrijk in dat kader is het in ieder geval te laten zien dat wij als glastuinbouwsector de handschoen serieus oppakken.

 

 

bron: LTO Glaskracht

 


07-09-17 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

VvdWMovetoCatchverkoperbloemenHE


Overig nieuws2018 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS