maandag 25 juni 2018
Topbanner VvdM juni Beekenkamp Top FN

Potentie in het Midden Oosten #blog

Potentie in het Midden Oosten #blog

Dat het Midden Oosten veel zakelijke potentie heeft, is inmiddels bekend. Het Midden Oosten is een van de regio's waar de landbouw is ontstaan en de vroegste beschaving op aarde tot ontwikkeling kwam. Zaken doen in het het Midden Oosten vraagt echter om een aanzienlijk aanpassings- en inlevingsvermogen van de cultuur aldaar. Zakendoen in het Midden Oosten heeft veel contrasten met onze westerse manier van zakendoen. Voor wie hier niet op bedacht is of zich hier niet goed op heeft kunnen voorbereiden, zal de slagingskans aanzienlijk afnemen. Als geboren Iraanse met veel zakelijke ervaring en knowhow geef ik u graag het noodzakelijke advies en de begeleiding voor het zakendoen met klanten uit het Midden Oosten.

1. Religie en feestdagen

De islam is in alle landen in het Midden Oosten de voornaamste religie. Het is daarom belangrijk om u van tevoren te verdiepen in Islamistische feest- en rouwdagen. Het is noodzakelijk dat u goed geïnformeerd wordt over de lokale gebruiken en tradities door een deskundige.

2. Tradities en gewoonten

In het Midden Oosten is een hand schudden een belangrijk en een zeer positief gebaar. Echter in tegenstelling tot in Europa wordt een hand langer vast gehouden en wordt er duidelijk oogcontact gemaakt. Bij een ontmoeting met inmiddels bekende relaties kussen mannen elkaar op de wangen en omhelzen ze elkaar. Mannen raken vrouwen niet aan. Er wordt enkel met respect geknikt en lichte buiging gemaakt. De eerste afspraak is doorgaans om wederzijds kennis te maken en vertrouwen te winnen en duidelijk minder gericht op het daadwerkelijk zakendoen.

3. Vrouwen

In veel landen in het Midden Oosten raken vrouwen steeds meer geëmancipeerd en zijn ze soms zelfs hoger opgeleid dan de mannen! Zo zijn vrouwen aanwezig tijdens de beurzen en nemen volledig deel aan de zakelijke gesprekken. Regel blijft echter dat een vrouw nooit aangeraakt mag worden. Het bij ons bekende hoffelijke gebaar van een schouderklopje of een hand in de rug bij het begeleiden naar een deur is onacceptabel. Wanneer u niet op de hoogte bent van deze strikte gebruiken zal dat gevolgen hebben voor de zakelijke slagingskans.

4. Taalbarrière

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt is het Midden Oosten niet geheel Arabisch. Zo worden Iraniërs of Turken bijvoorbeeld niet graag als Arabieren bestempeld. Deze landen hebben een eigen oude historie en kunnen het als beledigend ervaren als men ze als Arabier ziet. In de landen in het Midden Oosten worden niet alleen geheel verschillende talen gesproken, maar zijn er daarnaast in elk land ook veel verschillende streektalen. Mijn knowhow en business expertise ondersteunen en adviseren u bij het zoeken en creëren van zakelijke kansen in het Midden Oosten, om bruggen te slaan en resultaten te boeken in juiste voertaal. Kennis van geloof, cultuur en taal maakt zaken doen mogelijk en schept begrip! 

Bron: www.FloraNews.com
Bita van Voorst | 06-09-17 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

VvdWMovetoCatchverkoperbloemenHE

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2018 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS