maandag 25 juni 2018
Top FN Topbanner VvdM juni Beekenkamp

20e Ride for the Roses levert ruim 675.000 euro op

20e Ride for the Roses levert ruim 675.000 euro op

Het was de 20e editie, een jubileum en wederom een indrukwekkend evenement. Afgelopen zondag fietsten ongeveer 7000 mensen een voorlopig eindbedrag van 675.461 euro voor het KWF bij elkaar met de Ride for the Roses.

De jubileumeditie startte dit jaar bij Royal Lemkes in gastgemeente Lansingerland en met oud-Olympiër en ambassadeur van Ride for the Roses, Ria Visser als speaker, keek iedereen uit naar het moment waarop Esther Hart het Ride-lijflied The Rose van Bette Midler ten gehore bracht. Na dit voor velen emotionele moment, verrichtte motorcoureur Wilco Zeelenberg het startschot. Het peloton met onder andere ambassadeur Frits Barend, Vera Koedooder, Oscar Moens en burgemeester Pieter van de Stadt vertrok het Groene Hart in.

De rijdende manifestatie voor Kankerbestrijding met duizenden Riders reed via onder andere Nieuwerkerk, Gouda en Moordracht, via Woerden, Bodegraven en Waddinxveen terug naar gastlocatie Royal Lemkes. Een veelgehoord geluid was de geweldige sfeer langs de routes door de vele toeschouwers. Hetzelfde gold voor de toerroutes van 25 en 50 kilometer, gefietst door jong en oud, op de race- of gewone fiets, die door de drie dorpskernen van het sportieve Lansingerland en enkele omliggende gemeenten voerden. Dat verliep in goede harmonie met de Halve Marathon Oostland, waar op dezelfde dag vele hardlopers actief waren. In Horst achter de Maas (L) wandelden 1900 wandelaars tijdens het Side Event Walk for the Roses 25.830 euro bij elkaar voor de KWF Kankerbestrijding.

Met de voorlopige opbrengst van 675.461 euro maakt de Ride for Roses onderzoek naar kanker mogelijk. Tijdens deze jubileumeditie was gekozen voor niet één, maar zelfs voor twéé wetenschappelijk onderzoeken naar kanker. Het eerste onderzoek wordt uitgevoerd door Sandra Beijer (IKNL) naar de gevolgen van beweging en voeding op de bijwerkingen na behandeling van prostaatkanker. Het tweede onderzoek waar voor gefietst werd gaat over het activeren van het afweersysteem tegen borstkanker en wordt uitgevoerd door Rieneke van de Ven (VUmc-CCA). Deze twee onderzoeken richten zich op de twee meest voorkomende vormen van kanker bij mannen en vrouwen.

Ride for the Roses 2018
De 21e editie vindt plaats op 9 september 2018. Vanaf oktober is inschrijven mogelijk op www.ridefortheroses.nl

 

Bron: www.ridefortheroses.nl
05-09-17 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

VvdWMovetoCatchverkoperbloemenHE


Overig nieuws2018 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS