dinsdag 26 mei 2020
FN TOP add FN TOP logo

M-plastics behaalt eerste Cradle to Cradle certificering in agri- en sierteeltbranche

M-plastics behaalt eerste Cradle to Cradle certificering in agri- en sierteeltbranche

M-plastics in Oldenzaal heeft als allereerste in de agri- en sierteeltbranche een Cradle to Cradle certificering voor zijn verpakkingsproducten behaald. Paul Schildmeijer directeur van het Nederlandse bedrijf in kunststofverpakkingen voor de landbouw en sierteelt: “Met de Cradle to Cradle certificering op Zilver niveau hebben we een belangrijke stap gezet in de duurzame verandering van M-plastics, dat al CO2 neutraal is. We willen vooroplopen op gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en laten zo aan onze klanten zien dat het productieproces voor onze verpakkingsproducten volledig duurzaam en milieubewust is ingericht.”

Op 4 september ontving Paul Schildmeijer het Cradle to Cradle certificaat uit handen van Mariska van Dalen, geaccrediteerd assessor voor Cradle to Cradle bij Tebodin. Advies- en ingenieursbureau Tebodin was tijdens het certificeringsproces de ondersteunende partner.

Cradle to Cradle is een innovatieve benadering, die uitgaat van onbeperkt hergebruik van grondstoffen. Bij deze benadering worden volledig herbruikbare of biologisch afbreekbare producten ontwikkeld en bestaat afval niet. Doordat energie uit hernieuwbare bronnen wordt opgewekt, water wordt gezuiverd en gezorgd wordt voor een gezonde luchtkwaliteit, leveren producten niet alleen winst op, maar dragen ze ook bij aan het welzijn van mens en milieu. Binnen de Cradle to Cradle filosofie staan vijf hoofdcriteria centraal: grondstoffen, recyclingpotentieel, energiegebruik, waterbeheer en arbeidsomstandigheden. Er zijn vijf niveaus van certificatie: basic, brons, zilver, goud en platina.

Paul Schildmeijer: “We zullen de verduurzaming de komende jaren nog voortzetten, want wij willen onze voortrekkersrol in de branche graag houden. De vraag naar duurzame producten in de retailbranche neemt namelijk razendsnel toe.”
 


05-09-17 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1. FH100procentdigitaal


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS