zaterdag 21 oktober 2017
Top FN Top wit

De 5 vragen aan....Frank Timmermans

De 5 vragen aan....Frank Timmermans

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Ik ben Frank Timmermans, 51 jaar, Lijnrijder en SLB-bestuurslid. Al 30 jaar verkoop ik als Lijnrijder mijn bloemen en planten in Beieren, ik heb mij bedrijf zelf opgezet. Het vak wat ik doe vind ik nog steeds zeer inspirerend, de inkoop doe ik alleen en gebruik daarvoor alle middelen zoals KOA, klokverkoop, Connect en importeurs. De verkoop gebeurt op traditionele wijze met de vrachtauto en sinds september vorig jaar per webshop waar de klanten van tevoren kunnen kopen. Sinds 2012 ben ik bestuurslid bij de SLB (Stuurgroep Lijnrijders Bedrijven) onderdeel van de VGB. De SLB heeft een eigen bestuur en is voor en door Lijnrijders waar kennis wordt gedeeld en allerlei bijeenkomsten worden gehouden op het gebied van ons vakgebied.

Wat maakt deze functie zo bijzonder?

Als Lijnrijder vind ik het bijzonder interessant om alle digitale middelen te gebruiken. Zo communiceer ik met mijn klanten per telefoon, fax, mail en WhatsApp. Voor de verkoop werk ik met een order- en adminstatiesysteem waar ik zoveel mogelijk met gedigitaliseerde basisgegevens het hele proces doorloop. Als bestuurslid van de SLB heb ik gemerkt dat je doordat je onderdeel bent van de VGB, die ca 60 % van de handel vertegenwoordigt, op een gelijkwaardig niveau binnen de keten kunt onderhandelen. Hierdoor hebben we als SLB al mooie succesjes kunnen boeken. Collectiviteit is de kracht van de vereniging.


Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd beziggehouden?

Ik ben sowieso altijd wel geïnteresseerd in het nieuws, ook ben ik altijd benieuwd naar de achtergrond van de (nieuws)berichten.

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?

Op dit moment ben ik, samen met een aantal kwekers en kopers, bezig voor het behoud van de fysieke klok. Toen de fysieke snijbloemenklokken opgeheven werden, heeft dat tot onomkeerbare problemen geleid. Nu Floraholland heeft aangegeven dat de fysieke plantenklokken van Aalsmeer er Naaldwijk gaan sluiten, is er een enquête gehouden, waarbij 98 % van de ca 500 ondervraagden aangegeven hebben de fysieke klok te willen behouden. Het zou jammer zijn als de klok zou ophouden met bestaan, Bloemen en Planten zijn producten die ook vanuit emotie gekocht worden en die zich nooit helemaal laten digitaliseren en standaardiseren.

Wat ga je dit weekend doen?

Morgen rijden we met onze vrachtwagen mee met de truckerdag, waar we mensen met een verstandelijke beperking een leuke dag willen gaan bezorgen. Morgenavond gaan we met vrienden uit eten. En zondag hopen we Vaderdag te vieren, want het gezin staat ondanks alle bezigheden voorop.

Bron: www.FloraNews.com
16-06-17 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

GardenConnectaugnov2017

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2017 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS