zondag 4 juni 2023
2303FlowerTrials Beurs agenda sierteelt

De 5 vragen aan....Jan Huisman

De 5 vragen aan....Jan Huisman

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?
Ik ben Jan Huisman, 35 jaar en trots vader van 3 mooie dochters. Samen met Marjolein woon ik momenteel in het mooie Hengelo (Ov). Ik ben in het verleden werkzaam geweest bij Hakbijl Glas als internationaal sales manager. In deze functie was ik o.a. verantwoordelijk voor het aansturen van internationale handelsagenten en het verkennen van nieuwe afzetgebieden. Tijdens mijn werkzaamheden en ervaringen met en in de bloemisterij beproefde ik dat de bloemist het hard te verduren had in een sterk veranderend landschap. Hierop heb ik besloten actie te ondernemen en ben ik me volledig gaan toewijden aan het wel en wee binnen de nationale en internationale bloemisterij. In 2015 ben ik ook mijn huidige compagnon Mark Doyle tegen het lijf gelopen, iemand met een schat aan ervaring binnen de internationale bloemisterij. Als een eerste product van deze samenwerking hebben wij in datzelfde jaar "De Vakbloemist" opgericht, een sterk groeiende service-organisatie VOOR de bloemist. Inmiddels hebben we 850 leden in Vlaanderen en Nederland, en zullen we spoedig gaan inzetten op modellen die de bloemist zullen helpen zich beter te profileren alsook te gaan ontzorgen.

Wat maakt deze functie zo bijzonder?
Het is geweldig om de lokale ondernemer te verbinden en als collectief sterker te maken, zonder dat ze hierin concessies hoeven te doen binnen hun individuele uitstraling. Daarnaast vind ik het heerlijk om te werken met gepassioneerde en gedreven bloemisten. Ik wil me dan ook geen beeld maken bij het feit dat alleen de grootwinkelbedrijven en supermarkten het straatbeeld domineren, het is juist dat unieke van kleinere, lokale ondernemingen en vakmensen wat winkelen nog zo leuk maakt. Dat sterkt me om door te gaan met deze missie.

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd bezig gehouden?
De sterk veranderende wereld waar we midden in zitten; presidentsverkiezingen in de United States, Brexit, Rusland/Ukraine, Dossier MH17, Europa en het referendum. Maar ook de opmars van organisaties als Amazone, Google en Facebook houden me bezig. Ik probeer alles te vertalen naar de stem van de gewone man, wat betekenen dergelijke ontwikkelingen op micro-niveau? Vooralsnog zie ik onze missie met name liggen in het uitleggen aan de consument om te investeren in lokale ondernemers, de lokale gemeenschap en dus in de toekomst van je gemeenschap. Je stem voor de wereld waarin je wil leven begint immers bij je koopgedrag, daarom dus - stem verstandig; koop lokaal.

Wat zou je nog graag willen oppakken of willen veranderen?
Heb je even? Het lijkt mij geweldig een rol te kunnen betekenen in het nog meer verbinden van bloemisten, internationaal. Vooralsnog spreek ik de doelstelling uit 30.000 internationale bloemisten te willen bedienen in 2020. We hebben nu 20 websites in 12 talen welke onze ambities aardig reflecteren. Werk aan de winkel dus! :)

Wat ga je dit weekend doen?
Vrijdagavond trappen we thuis vaak af door een gezellige film kijken met zijn allen. Voor velen wel bekend, op zaterdag de boodschappen! Waarbij we op zoek gaan naar de mix snelle boodschappen en boodschappen bij lokale ondernemers. Gezien onze missie kan ik het niet meer aan onze achterban verkopen een bos bloemen bij de supermarkt te kopen, haha. Zondag gaan we naar het prachtige Blokzijl voor een verjaardag, bijwonen van een schaatswedstrijd op natuurijs en een lekkere frisse wandeling, lekker opladen - want maandag is het weer vol gas vooruit!  

Bron: www.FloraNews.com
Jan Huisman | 27-01-17 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen

Wat superleuk Jan :D

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS