zaterdag 25 maart 2023
Nima Sierteelt Marketing Event topbanner Beurs agenda sierteelt

JUB Holland wint Tuinbouw Ondernemersprijs 2017

JUB Holland wint Tuinbouw Ondernemersprijs 2017

De 31e editie van de Tuinbouw Ondernemersprijs is gewonnen door JUB Holland uit Noordwijkerhout. Deze topondernemer mag zich een jaar lang ambassadeur van de tuinbouwsector noemen. JUB Holland ontving de prestigieuze ondernemersprijs tijdens de drukbezochte nieuwjaarsbijeenkomst in Keukenhof te Lisse.

Jub Holland brengt bloembollensector verder
De jury is onder de indruk van dit stabiele familiebedrijf vanwege de lange familietraditie maar ook door het brede scala aan activiteiten in de keten. Door volharding van vijf generaties heeft het een eigen positie verworven op de internationale markt. JUB Holland valt op vanwege de sterke visie en maatschappelijke betrokkenheid door bloembollen een plaats te geven in de samenleving. De ondernemers zoeken daarvoor op een innovatieve manier de samenwerking met gemeentes en organisaties. Bollen als ondersteuning van de biodiversiteit is daarbij een belangrijk speerpunt. De winnaar van 2017 onderneemt met visie, durf en daadkracht. JUB Holland neemt een voortrekkersrol op zich om de bloembollensector een stap verder te brengen.

Familiebedrijven
Bunnik Plants uit Bleiswijk en Green Specialties Holland uit Lierop waren ook genomineerd voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2017. Deze topondernemers blinken uit door duurzaam ondernemen, marktgerichtheid en innovatieve producten en sterke internationale activiteiten. In de Keukenhof vertelden de ondernemers hun verhaal over het familiebedrijf. Over tradities, maar ook over vernieuwen van het ondernemerschap. Zo heeft Bunnik Plants voor vernieuwing van de organisatie gekozen, het potplantenbedrijf werkt sinds een aantal jaar met zelfsturende teams met eigen verantwoordelijkheden. Green Specialties Holland heeft een nieuwe weg ingeslagen en is met de teelt van bladgewassen niet de grondstoffenproducent maar leverancier van panklare producten. Dit lukt Green Specialties door een uitstekende samenwerking met ketenpartners. De genomineerden van 2017 zijn echte familiebedrijven, al generaties lang innovatief en volhardend om te slagen waar zij voor staan: een toekomstbestendige tuinbouw.

Nieuw bloed, nieuwe koers
Het thema van de prijsuitreiking ‘Familiebedrijven, de kunst van succesvol overdragen’ is zeer actueel in de tuinbouw. Prof. Pursey Heugens van RSM Erasmus University heeft met zijn onderzoek ‘Nieuw bloed, nieuwe koers’ geconcludeerd dat het overdragen van familiebedrijven niet zonder slag of stoot gaat. Advies van Heugens voor de overdragende generatie is: ‘Geef de jongeren vertrouwen en maak hen niet afhankelijk van je’. Voor de overnemende generatie heeft Heugens het advies: ‘Blijf investeren, stel noodzakelijke investeringen niet uit’.

De tuinbouw in de lift
Tijdens de presentatie van de jaarcijfers is geconcludeerd dat het weer goed gaat in de tuinbouw. De gemiddelde inkomens zijn voor bijna alle telers verbeterd, nu wordt er weer geïnvesteerd in R&D en innovatieve ontwikkelingen.

Over de Tuinbouw Ondernemersprijs
Ondernemingen en ondernemers die de afgelopen jaren durf, daadkracht, duurzaamheid, doorzettingsvermogen en goed ondernemerschap hebben getoond, komen in aanmerking voor de Tuinbouw Ondernemersprijs. Met het uitreiken van de Ondernemersprijs stelt de Stichting zich ten doen om bekendheid te geven en belangstelling te wekken voor de positieve en innovatieve ontwikkelingen in de Nederlandse tuinbouwsector.

De Tuinbouw Ondernemersprijs is de ondernemersprijs van de sector die jaarlijks wordt toegekend door de Stichting Tuinbouw Ondernemersprijs. De stichting wordt gedragen door de partners: Interpolis, GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Flynth adviseurs en accountants, Ministerie van Economische Zaken, Rabobank, HPP Exhibitions en Vakblad Bloemisterij | Boomkwekerij.

De bijeenkomst in Keukenhof is mede mogelijk gemaakt door de eventsponsors: Delphy, Plantion, Keukenhof, MPS, Naktuinbouw, Anthos, CNB, Hobaho en de zaadbedrijven: Rijk Zwaan, Incotec, Bejo Zaden en Enza Zaden. 


12-01-17 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS