dinsdag 23 juli 2024
FN TOP logo FN TOP add

Een transporteur vertelt zijn verhaal; er ingeluisd!

Een transporteur vertelt zijn verhaal; er ingeluisd!

De aanpak Weerbare Sierteeltsector heeft vandaag deel twee van haar podcast gedeeld. In deze podcast vertellen twee ervaringsdeskundigen hun verhaal. Een chauffeur die is opgepakt op verdenking van drugssmokkel en is vrijgesproken. Hij was door criminelen misbruikt. De drugs zat onder in de bloemenkarren, de platen werden bij de grens lost gemaakt en daar kwam alles tevoorschijn. Hij werd direct vastgezet. 

Ook een ex-crimineel die al 10 jaar gestopt is, vertelt zijn verhaal. Hij deelt inzichten hoe hij kijkt naar zwakke schakels bij een bedrijf. Dit zijn vaak de medewerkers. Maar als een medewerker niet om te kopen is, vinden criminelen wel een andere weg. Een voorbeeld in deze podcast over een brandblusser.

“Preventie is voor ons belangrijk, voorkomen is beter dan genezen zeggen wij vaak. Daarom vinden wij het belangrijk op allerlei mogelijke manieren bedrijven te voorzien van informatie. Wees niet naief en breng je risico’s in kaart, en tref de juiste maatregelen, je eigen personeel is het meest kwestbaar”, geeft Bas van Delden, programma manager van de aanpak, aan.

De podcasts zijn te beluisteren via Spotify en Apple en makkelijk te vinden via de eigen website.

 


Redactie Floranews | 17-06-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Plantarium2024


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS