donderdag 13 juni 2024
Beurs agenda sierteelt 2403FlowerTrials

Horticoop en Pymwymic investeren in Vivent

Horticoop en Pymwymic investeren in Vivent

Horticoop en Pymwymic hebben een aanzienlijk nieuw belang verworven in Vivent, de in Zwitserland gevestigde ontwikkelaar van "wearables voor planten". De beide in Nederland gevestigde investeerders erkennen het transformerende effect dat Vivents beslissingsondersteunende technologie heeft op het verbeteren van de winstgevendheid van telers en op de duurzaamheid van de voedselproductie.

“We zijn verheugd dat Pymwymic en Horticoop zich als investeerders hebben aangesloten. Deze stap helpt ons het productaanbod te verbeteren, uit te breiden naar nieuwe land- en tuinbouwsectoren en uiteindelijk onze verkoop te vergroten. Beide zetten zich in voor een duurzame land- en tuinbouw en deze betrokkenheid versterkt de groeiende belangstelling van de sector voor een directe terugkoppeling van de plant in de teelt”, aldus Carrol Plummer, Vivent medeoprichter en CEO

Vivent is pionier op het gebied van unieke AI-gebaseerde technologie die tuinders, boeren en agtech-bedrijven vroegtijdig waarschuwt voor ziekten, plagen, waterstress en tekorten aan voedingsstoffen met behulp van de biologische signalen van de planten zelf. De biosensor/fitbit voor planten van Vivent waarschuwt ver voordat visuele symptomen zichtbaar zijn zodat telers de juiste teeltmaatregelen kunnen nemen. Vivent’s Biosensor is het eerste commerciële diagnostisch systeem voor de gezondheid van gewassen dat is gebaseerd op plantelektrofysiologie. Plantelektrofysiologie gebruikt het interne elektrische signaalnetwerk van planten om groei, voortplanting en verdediging te coördineren.

"Met behulp van recente ontwikkelingen in machine learning kunnen we nu het interne netwerk van planten ontcijferen en precies zien wat ze nodig hebben", zegt Dr Nigel Wallbridge, medeoprichter van Vivent. "Met onze nieuwe investeerders kunnen we aan meerdere duurzame, plantgestuurde landbouwsystemen werken ."

De technologie leidt tot geoptimaliseerde teeltrecepten, verhoogde opbrengst en verbeterde effectiviteit van gewasbescherming. Het stimuleert ook milieuvriendelijkere gewasbeschermingsoplossingen - dus meer voedsel met minder input.
"We zijn overtuigd van het disruptieve potentieel van de technologie en daarom enthousiast om het team van Vivent te ondersteunen", zegt Wilco Schoonderbeek, Director Investments bij Horticoop BV.

De oplossingen van Vivent worden met succes toegepast in hightech kassen en Vertical Farms en worden in toenemende mate gebruikt voor vollegrondsteelten, zoals aardappelen, appels, druiven en suikerbieten. Dit betekent dat Vivent een breed scala aan telers en gewassen in Europa en Noord-Amerika kan bedienen.

Daarnaast werkt Vivent samen met producenten van innovatieve landbouwtechnologie, waaronder nieuwe gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen, irrigatiesystemen en LED verlichting om de reactie van planten op deze behandelingen te demonstreren. Ook plantenveredelaars kunnen snel de reactie van nieuwe plantvariëteiten op een breed scala aan gewasstressoren beoordelen.

"We zijn verheugd Vivent te ondersteunen om de 'taal van planten' te verstaan en onze kennis te verdiepen over hoe we stress bij planten kunnen beheersen. Het is bijzonder om precies te zien hoe planten reageren op stressoren in de omgeving en om te leren hoe we deze signalen kunnen gebruiken ter ondersteuning van een beter gewasbeheer in het licht van de klimaatverandering." Monique Meulemans, Pymwymic Investment Manager


 


27-09-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS