dinsdag 19 oktober 2021
2105 Palletcentrale 2110 SB Topbanner

Basisschoolkinderen redden de Bij

Basisschoolkinderen redden de Bij

Vol interesse luisteren kinderen op een basisschool in het Westland hoe bijen buiten overwinteren. Na de praktijklessen zijn al 10.000 basisschoolkinderen in het Westland en Aalsmeer enthousiast geraakt om wilde bloemen te zaaien. In 2018 zijn Rabobank Westland, Dutch Flower Group en Stichting Schiphol Leefomgeving hiermee begonnen. Verder uitrollen wordt nu ook mogelijk door het bedrijf Lubbe Lisse en stichting De Versterking.

Met de extra donatie van bloembollenbedrijf Lubbe Lisse en stichting De Versterking kunnen nu 15.000 basisschoolkinderen Praktijkles Red de Bij krijgen. “Lubbe Lisse ondersteunt de Praktijkles want bijen en hommels zijn misschien wel hele kleine beestjes maar ze zijn superbelangrijk binnen onze land- en tuinbouw. Niet alleen voor bevruchting van groenten en planten maar ook voor de natuur in onze eigen omgeving”, aldus Deborah Post, initiatiefneemster van Honey Highway.

Ronald Lubbe directeur van familiebedrijf Lubbe Lisse: “Wij ondersteunen dit initiatief van harte omdat we het betrekken van basisschoolkinderen en studenten bij bloemen, bijen en biodiversiteit belangrijk vinden. Wij willen als bloembollenbedrijf veel meer hectares met teelt van biologische bollen beschikbaar maken en in iedere gemeente in de buurt van de school bloembollen planten, in combinatie met inheemse wilde bloemen. Dat ziet niet alleen fraai uit, maar bovenal leveren deze nectar en stuifmeel van de streekeigen bloemen voor een lange periode voedsel aan de bijen, hommels en vlinders,” Per 10 december start de praktijkles weer en Honey Highway roept scholen op zich aan te melden om mee te doen. Juffen, meesters, vaders, moeders kunnen de school aanmelden bij Honey Highway.


09-12-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS