zondag 18 april 2021
FN TOP add FN TOP logo

De 5 vragen aan... Thijs Res

De 5 vragen aan... Thijs Res

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Hallo wereld! Ik ben Thijs Res, 25 jaar en sinds een jaar werkzaam bij VB als werktuigbouwkundige. Tot nu toe ben ik voornamelijk betrokken geweest bij de werkvoorbereiding, waarbij ik het ontwerp van kunstmatige klimaatsystemen voor verduurzaming in de teeltoptimalisatie van specifieke gewassen digitaal uitwerk, inkoop, en de uitvoering ondersteun. Idealiter zou je het kunnen zien als een kas(t) van IKEA; waarbij iemand wordt voorzien van een bouwpakket met bouwtekeningen die fungeren als op zichzelf staande instructies. Op kantoor ben ik vervolgens bereikbaar als helpdesk mocht het bouwpakket onvolledig- of de instructies niet helder genoeg zijn.

Wat maakt deze functie zo bijzonder?

Het romantische van de werkzaamheden binnen deze tak in de horticulturele branch, is dat het zich centreert op de grens van absoluut tastbare biologie en innoverende technologie met als doel om de productie van de meest primaire levensbehoefte ‘voedsel’ te katalyseren. Deze wijze van ecomodernistische natuurintensieve landbouw is bovenal een mooi humanistisch streven naar een toekomstige beschaving waar er met de alsmaar groeiende bevolkingsdichtheid ruimte is voor eerlijk en betaalbaar organisch eten.

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd beziggehouden?

Nieuws met betrekking tot mijn vakgebied komt vaak via mijn werk ook tot mij. Naast conversaties en discussies tijdens de lunch en vrijdagmiddagborrel, word ik informatief verrijkt tijdens uitstapjes en lezingen met een groep young professionals. Zo heb ik het genoegen om samen met collega Kelvin van der Klugt aan te mogen sluiten bij het programma van ‘YOUNG AVAG’. Dit is een initiatief vanuit de horticulturele branchvereniging ‘AVAG’ in samenwerking met Florpartners met als doel om jong talent te boeien en te verbinden. Hierbinnen komen actuele onderwerpen aan bod zoals het nijpende ondernemersklimaat voor telers, het groeiende belang van intercultureel communicatieve vaardigheden, ecomodernisme en technische innovatie, zoals verticale LED-assimilatieverlichting, drijvende boerderijen etc.

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?

Als ik van dromen werkelijkheid zou mogen maken dan zou ik graag wereldwijd impact willen maken door betrokken te worden bij de ontwikkeling van agroparken in supersteden (MegaCities) of in het verlengde daarvan zelfs bij het ontwikkelen van kassen op de maan of op Mars. Kortom, wil ik onderdeel zijn van de hyperneolithische revolutie in de 21ste eeuw.

Wat ga je dit weekend doen?
Uitrusten.
 

Bron: www.Floranews.com
23-11-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS