maandag 20 mei 2019
Top VvdM AmaVerde FlowerTrials 1 mei

De 5 vragen aan... Andre van Kruijssen

De 5 vragen aan... Andre van Kruijssen

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je ?
Mijn naam is André van Kruijssen, 55 jaar en ik ben algemeen directeur van de Coöperatie Veiling Holambra.

Veiling Holambra is een coöperatie van producenten van bloemen en planten in Brazilië, gelegen in de staat São Paulo. Momenteel hebben we 380 leden die 273 bedrijven vertegenwoordigen. De omzet in euro´s bedraagt jaarlijks 200 miljoen en we kennen jaarlijks een groei tussen de 10 en 12%. Veiling Holambra komt voort uit een algemene landbouw en veeteeltcoöperatie die in 1948 door Nederlandse emigranten werd opgericht. Vanuit een afdeling bloemen en planten van die oude moedercoöperatie is men in 1989 gestart met het veilen van bloemen en planten. In 2001 is de bloemen- en plantenafdeling verzelfstandigd tot Coöperatie Veiling Holambra.

 

Wat maakt deze functie zo bijzonder?
Belangrijk is de coöperatie te helpen een toekomstvaste groei te realiseren. Dit doen we door veel energie te steken in innovatieve projecten en investeringen. Zo is geïnvesteerd in een groothandelscentrum, in veel klantfaciliteiten, in koelruimtes, in tracking en tracing middels RFID, in een digitaal platform en in mensen (trainingen, cursussen, bezoeken van forums en technische reizen).

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd beziggehouden?
In Brazilië is er veel aandacht voor de aanpak van de corruptie en de politieke veranderingen. Recentelijk komt daar de onrust in Venezuela bij. Voor het herstel van economische groei is het essentieel dat Brazilië gaat hervormen.

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?
We zijn volop in de afronding van ons strategisch plan 2022. Belangrijkste onderwerpen: digitalisering, 24/7, klantgerichtheid tot en met de consument, trademarketing en cultuurverandering. Hieraan zal mijn bijdrage gericht zijn. Verder ontwikkelt de regio van Holambra zich meer en meer tot een wat we in Nederland “Greenport” noemen; Een netwerk van bedrijven die zich bezighouden met intensieve teelten. Zo ontwikkelt zich professioneel tuinbouwonderwijs en -onderzoek in Holambra en zijn er meer en meer Nederlandse tuinbouwbedrijven structureel actief met goede resultaten. We willen graag de vele veredelaars die hier actief zijn verbinden met dit onderwijs en onderzoek zodat er structureel gebouwd kan worden aan bloeiproeven en het opleiden van mensen. Stel je voor dat er binnenkort ook Flower Trials zijn in Holambra, net als Kom in de Kas (onze Estufas Abertas, Trade Fairs (onze Veiling Market), de technische tuinbouwbeurs Greentec (onze Hortitec) en de consumenten-“beurs” Keukenhof (onze ExpoFlora). Hoe een kleine gemeenschap als Holambra bekend kan zijn in heel Brazilië.

foto: Thierry Schut

Wat ga je dit weekend doen?
De afgelopen weekeinden waren gevuld met bezoeken aan de prachtige kust hier en aan de carnaval in São Paulo. Ook hebben we de laatste tijd veel gereisd, onder andere naar de Mato Grosso en naar Buenos Aires. Ik hoop nu wat meer tijd te hebben rondom het huis en wat te gaan barbequen. Ook ga ik weer meer naar de sportschool.

 

Bron: www.Floranews.com
15-03-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

VvdW Florensis Vonq

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS