dinsdag 20 augustus 2019
Top VvdM OZ Export via TFC FN TOP add

Vier Poolse medewerkers van bloembollenbedrijf komen om bij ongeval

Vier Poolse medewerkers van bloembollenbedrijf komen om bij ongeval

Vier Poolse medewerkers van Borst Bloembollen in Obdam zijn dit weekend omgekomen bij een auto ongeluk. Ze raakten in een auto te water, onderweg van het bedrijf in het Noord-Hollandse Obdam naar een pension in Zijdewind. De vier Polen werden als vermist opgegeven toen bleek dat ze niet op de camping waren komen opdagen, vertelt Elly Borst, de zus van de eigenaar van het bloembollenbedrijf, aan de NOS.

Bij het bedrijf werken veel mensen uit de omgeving van Obdam, maar de helft van de tachtig medewerkers bestaat uit Polen. Velen van hen kenden de slachtoffers.De verslagenheid is groot.

De vier slachtoffers, drie mannen van 20 en 21 en een vrouw van 48, werkten in Obdam sinds 9 januari. Drie van hen zouden ook voor de jaarwisseling al een paar maanden in Nederland hebben gewerkt. Eind volgende week zou het viertal teruggaan naar Polen. Over de toedracht van het ongeluk is nog niets bekend. De politie doet nog onderzoek.

Borst zegt tegen de NOS dat de vier geen alcohol bij zich hadden toen ze na hun ploegendienst om 23.00 uur naar buiten gingen. Het bedrijf heeft een brief gestuurd aan de werknemers en ook voor de families in Polen is een brief opgesteld.

De politie onderzoekt de toedracht van het ongeluk. Volgens een woordvoerder wordt onder meer gekeken naar het weer ten tijde van het ongeluk, de toestand van de weg en de technische staat van het voertuig. "Het kan maanden duren voordat daar duidelijkheid over is."

bron: ANP en NOS


11-02-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

10


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS