zondag 4 juni 2023
2303FlowerTrials Beurs agenda sierteelt

Nederlandse chrysanten en hortensias zichtbaar voor miljoenen Russen

Nederlandse chrysanten en hortensias zichtbaar voor miljoenen Russen

Van 12-14 september nam Sobolj, met haar on-line platform Flower Experience, voor het eerst met een eigen stand deel aan de FlowersExpo in Moskou. Op deze stand bracht Sobolj, samen met partners JustChrys, HydrangeaWorld en Flowers by Macheliuk, haar ideeën over het promoten van sierteelt in Rusland tot leven. Dit gebeurde door middel van masterclasses door gerenommeerde arrangeurs, bedoeld als praktische informatiebron voor de aanwezige bloemisten. Op deze manier werden Nederlandse bloemen, en met name chrysanten en hortensia’s, onder de aandacht gebracht. De stand werd een kenniscentrum: dit nieuwe concept was een groot succes zoals in deze video impressie te zien is.

Tijdens de beurs werd de stand naar schatting bezocht door ruim 1.500 bezoekers: bloemisten, eigenaren van de bloemenwinkels, bloemensalons, handel. Deze mensen kwamen niet alleen uit Moskou en St.Petersburg, ook uit steden als Tula, Permi, Saratov en Ekaterinenburg was er veel belangstelling. Hiermee hoort de stand tot de best bezochte van de beurs.

Trouw aan de multimediale aanpak van Sobolj werd dit succes direct omgezet in een explosie van berichten op sociale media en online pers.
Via de verschillende sociale-mediakanalen van Sobolj bereikten de foto’s en berichten met de nieuwste trends voor bloemwerken zo’n 200.000 personen. Daarbij komen dan nog de 17 miljoen mensen die het online magazine Argument en Feiten lezen: hierin staat een uitgebreid interview met Natasja Mironova, directeur van Sobolj. Partner van Sobolj, Flowers by Macheliuk plaatste ook een reportage op hun website en diverse sociale media kanalen, die door 60.000 personen werd bekeken.

Al deze aandacht werd door de directeur van de beurs, Nadezjda Grigorjeva, ook zeer gewaardeerd. “De stand van Sobolj/Flower Experience was duidelijk onderscheidend wat betreft presentatie en het aantal dankbare bezoekers. Ik vind de manier waarop zij hun project hebben uitgevoerd uitstekend: het inzetten van Russische bloemschikkers draagt bij aan de naamsbekendheid en positionering van Nederlandse bloemen. Bloemisten voelden zich betrokken bij de masterclasses omdat zij, als laatste schakel in het contact met de eindklant, hiermee werden gevoed met nuttige inspiratie over de nieuwste trends.”

Deelnemende partner JustChrys kijkt ook tevreden terug op deze nieuwe beurs-ervaring. “Wij kiezen altijd bewust voor samenwerking met lokale partijen. Op de IPM maken Duitse bloemisten een vertaling met onze producten en op Fleurex staat in oktober een Brits team klaar. Via Flower Experience is door Russische bloemisten op hele eigentijdse wijze met onze bloemen gewerkt, maar wel passend bij de Russische cultuur. Bovendien was er voldoende ruimte voor interactie met de bezoekende bloemisten en hebben we veel content kunnen creëren. Hierdoor kunnen we gezamenlijk onze campagne op Rusland verder uitbouwen en nog beter aansluiten bij de behoeften van de Russische bloemist.”

Sobolj tenslotte beschouwt de beursdeelname als onderdeel van verdere promotie van de Nederlandse chrysanten en hortensia’s. “Alles wat wij doen is onderdeel van de promotie van Nederlandse bloemen die wij vertegenwoordigen, de komende tijd zal veel van het mooie beeldmateriaal van onze beursdeelname gebruikt worden in uitgekiende commerciële campagnes.”

Over Sobolj
Sobolj richt zich op verkoopbevordering voor Nederlandse sierteelt op de Russische markt. Dit wordt vormgegeven door vertegenwoordiging op beurzen, evenementen, artikelen en sociale media (Facebook, Instragram, Twitter en het Russische VKontakte) en het platform Flower Experience. Sobolj bereikt voor haar opdrachtgevers duizenden volgers in Russischtalige gebieden. In alle communicatie wordt op een originele manier de Nederlandse sierteelt verbonden aan de Russische cultuur en smaak. Door jarenlange ervaring in deze branche heeft Sobolj de beste contacten met Russische importeurs en groothandelaren en heeft ook vooraanstaande bloemenarrangeurs aan zich weten te binden. 


26-09-17 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS