donderdag 11 augustus 2022
2208 NIMA Sierteelt Marketing Event FN TOP add

Nederlandse chrysanten en hortensias verleiden Russische bloemenbranche

Nederlandse chrysanten en hortensias verleiden Russische bloemenbranche

Waar Natasja Miranova met Sobolj de afgelopen jaren op de grootste Russische sierteeltbeurs FlowerExpo nog de stands voor haar klanten verzorgde heeft de sierteeltpromotor er deze editie voor gekozen om zelf met een eigen stand aanwezig te zijn. In deze stand brengt Sobolj, samen met partners JustChrys, HydrangeaWorld en Anton Macheliuk, haar ideeën over het promoten van sierteelt in Rusland tot leven. Het resultaat is volgens Natasja Miranova een volledig nieuw concept op het gebied van beurspresentatie: de stand als kenniscentrum waar meerdere projecten tot leven komen.

                                  

Nederlandse ambassadeur mevrouw Renée Jones-Bos
met het bloemenmodel van FlowerExperience/Sobolj

Sobolj trekt het publiek naar de stand door 2 verschillende projecten te presenteren via, onder andere, masterclasses. De masterclasses, gegeven door in Rusland zeer invloedrijke bloemschikkers, worden tijdens de beurs regelmatig herhaald. De masterclass van Anna Chaikovskaya toont het maken van juwelen met bloemen en de masterclass van Pavel Gorbenko en Nina Kiseleva toont de nieuwste trends in bloemschikken via het thema “de 4 seizoenen”. Elke masterclass brengt de chrysanten en hortensias van partners JustChrys en HydrangeaWorld onder de aandacht, uiteraard met als doel de vraag naar deze bloemen te vergroten.

De bloemen zijn geïmporteerd door sierteeltgigant Anton Macheliuk, die ook de communicatie rondom deze projecten ondersteunt.
De hoogtepunten van de masterclasses en andere activiteiten op de stand worden op video en foto’s vastgelegd en gebruikt als basis voor een omvangrijke communicatiecampagne rondom de Nederlandse chrysanten en hortensias, gericht op de verkoop van deze bloemen in Rusland. In de verkoop door de hele distributieketen heen is Macheliuk de commerciële partner van JustChrys en HydrangeaWorld voor de Russische markt.
Op deze manier brengt Sobolj partijen bij elkaar in unieke projecten die het commerciële succes van chrysanten en hortensias op de Russische markt gaan vergroten: handel, trendsetters, de bloemisten, de Nederlandse kweker en hun vertegenwoordigers.

Bij de start van de beurs werd gelijk al duidelijk hoe de aanpak van Sobolj wordt gewaardeerd: het door Anna Chaikovskaya gedecoreerde model mocht vooraan staan bij de opening! Zij zal de komende dagen nog veel aandacht trekken tijdens haar wandelingen door de beurshallen.


13-09-17 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2207PlantariumGroenDirekt


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS