floranews
125 jaar verhalen en belevenissen; Reünie middelbare tuinbouwschool Aalsmeer

Veel eigenaren en medewerkers van bloemenwinkels, tuincentra, kwekerijen en handelsbedrijven hebben hun roots op de Middelbare Tuinbouwschool in Aalsmeer. Er wordt al 125 jaar groen onderwijs gegeven in Aalsmeer en inmiddels zijn er vele studenten die hun diploma hebben behaald.

De eerste les werd gegeven op 3 oktober 1897 toen de school Tuinbouwwinterschool werd genoemd. Vervolgens werd het Tuinbouwschool, Rijkstuinbouwschool, Rijkstuinbouwschool voor Bloementeelt, Rijks “Middelbare” tuinbouwschool voor Bloementeelt, Vakschool voor Bloemsierkunst, Florens College, Wellantcollege en sinds 1 augustus 2021 gaat de school verder onder de naam: Yuverta!

125 jaar geschiedenis is 125 jaar verhalen, 125 jaar aan belevenissen die gedeeld mogen worden. In het kader van dit jubileum wordt er een reünie georganiseerd door huidige medewerkers in samenwerking met oud-medewerkers. Deze vindt plaats op zaterdag 1 oktober 2022 van 16.00 tot 21.00 uur in het schoolgebouw van Yuverta mbo Aalsmeer, Linnaeuslaan 2 in Aalsmeer. Om 15 uur komen de oud-collega’s al bij elkaar om herinneringen op te halen.

Alle oud-studenten en oud-medewerkers kunnen zich inschrijven via de website: https://reunie-125jaar-mbo-aalsmeer.nl/

copyright © 2022 Floranews.com