floranews
Chrysantenvak neemt afscheid van ambassadeur Thijs van Giessen

Het Nederlandse chrysantenvak heeft afscheid genomen van chrysantenambassadeur Thijs van Giessen. Op de landelijke chrysantendag op 1 juli bedankte Jan van Ruyven, voorzitter van Stichting Chryson, Van Giessen met mooie lovende woorden voor zijn tomeloze inzet. 

Van Giessen is jarenlang actief geweest in het chrysantenvak. Eerst was hij werkzaam bij het toenmalige Fides en daarna startte hij zijn eigen chrysantenkwekerij. Nadat hij gestopt was als kweker, bleef hij actief binnen het chrysantenvak. In 2005 sloot hij aan als bestuurslid bij Stichting Chryson en kreeg hij binnen het bestuur een adviserende, aanjagende en uitvoerende rol bij de promotie van chrysanten. Van Giessen was samen met Brigitte Hagen van Concept Factory jarenlang het gezicht achter de campagne Just Chrysanthemum. 
 
Van links naar rechts: Aaltje van Giessen, Thijs van Giessen, Jan van Ruyven en Brigitte Hagen
 
Op de landelijke chrysantendag hadden meerdere mensen lovende woorden voor de vertrekkende chrysantenambassadeur. Bestuursvoorzitter Jan van Ruyven vatte alle mooie woorden samen: “Thijs is bevlogen en betrokken en heeft een enorm chrysantenhart. Maar ook met een hart voor de mensen met wie hij samenwerkt. Thijs is altijd een verbinder geweest in het vak en gaat altijd voor win-win situaties. Thijs heeft met zijn passie en gedrevenheid het vak vooruit geholpen en daar is het chrysantenvak hem zeer dankbaar voor!” Eind 2021 is Van Giessen gestopt met zijn werkzaamheden voor Stichting Chryson. Zijn werkzaamheden zijn grotendeels verdeeld onder voorzitter Jan van Ruyven en het team van Concept Factory. 
copyright © 2022 Floranews.com