floranews
Welke plant wint FleuroStar 2021 en volgt Dahlia Sincerity op?

Welke nieuwe plant volgt Dahlia Sincerity van Syngenta Flowers op en wordt de winnaar van de FleuroStar 2021 voor. Er zijn dit jaar vier noviteiten die dingen naar de 'winnaar met de wow factor', de plant die volgens de stemmers de meeste visuele impact heeft op het verkooppunt.

De FleuroStar Contest wordt jaarlijks georganiseerd tijdens de FlowerTrials week in Juni. Fleuroselect leden kunnen hun meest opvallende doorbraak in veredeling inzenden om de nieuwe 'Winnaar met de Wow factor' te worden.

De vier genomineerde van dit jaar zijn de Begonia hybrida I'CONIA Aroma Peach van Dümmen Orange, Pelargonium zonale Estelle Appleblossom van Florensis, Petunia x hybrida Fun House Potpourri van Syngenta Flowers en Verbena Mr. LavaLava van Selecta one.

Begonia hybrida I'CONIA Aroma Peach is een nieuwe geurende begonia. Door de jaren heen is het veredelen op geur vaak ondergeschikt gemaakt aan andere eigenschappen. Deze nieuwe hybride-begonia ze geur weer op de kaart. De luxueuze, dubbele bloemen in een zachte perzikkleur geven deze plant een duidelijke aanwezigheid in de tuin. Door de onafgebroken bloei zijn de planten ideaal voor prachtige plantenbakken en mooie hangpotten.

Pelargonium zonale Estelle Appleblossom zou weleens de toekomstige koningin van het Florensis-assortiment kunnen worden. Vernoemd naar de Zweedse prinses Estelle, is deze introductie de perfecte plant voor het creëren van die typisch Scandinavische levensstijl met de zachte tinten van Appleblossom. Estelle Appleblossom valt op door de ronde plantopbouw, volop bloei, middelgroen blad en een mooie zonale tekening. De bloei vanuit het midden kenmerkt zich door een overvloed aan dubbele bloemen die zowel op de winkelvoer als in de tuin lang goed blijven.

Met Petunia Fun House Potpourri heeft Syngenta Flowers zichzelf overtroffen. Dit van kleur veranderende ras is lid van de nieuwe familie Fun House-petunia’s, elk met een unieke kleur, ongebruikelijke tekening of interessante vorm. De bloemen van Potpourri veranderen van kleur afhankelijk van de weerssituatie: weinig licht en lage temperaturen zorgen voor rozerode tinten; hogere temperaturen en volop zon zorgen voor krachtig gele bloemen.

Mr. LavaLava is de zanger in de nieuwe Verbena-bigband van Selecta one. Zijn artiestennaam is ontleend aan het gloeiende magma dat een vulkaan uitspuwt bij een uitbarsting. En dat is precies wat dit ras ook doet. De levendig oranjerode bloemen kruipen door, verspreiden zich over de tuin en zorgen voor een spectaculaire uitbarsting van bodembedekking. Dit maakt het ras natuurlijk ook geschikt voor hangpotten, hanging baskets en spannende combinaties in grotere potten.  

copyright © 2021 Floranews.com