floranews
Jubilerende BAM Group plant 150.000 bomen

In 2019 bestaat Koninklijke BAM Groep 150 jaar. Om deze historische mijlpaal te vieren en tegelijkertijd de toewijding van de groep aan duurzaamheid te onderstrepen, plant de Europese bouwonderneming ter gelegenheid van het jubileum 150.000 bomen.

Voor het planten van de bomen is BAM een samenwerking aangegaan met Trees for All. Trees for All plant circa 100.000 bomen op herbebossingsprojecten in Bolivia en Oeganda. Daarnaast worden 50.000 bomen geplant in de diverse Europese landen waar BAM actief is.

BAM en Trees for All tekenen samenwerkingsovereenkomst voor planten 150.000 bomen

Lena Euwens, directeur Trees for All, en Rob van Wingerden, CEO Koninklijke BAM Groep, tekenen de samenwerkingsovereenkomst.

CEO Rob van Wingerden: “Vanuit onze oorsprong als klein familiebedrijf zijn we uitgegroeid tot een toonaangevende Europese onderneming. Door de jaren heen hebben we indrukwekkende gebouwen en infrastructuur gerealiseerd waarmee we de levenskwaliteit van veel mensen hebben verbeterd. Daarop zijn we enorm trots.” “Met dit gebaar aan toekomstige generaties onderstrepen we BAMs missie om een duurzame omgeving te realiseren.” vervolgd Van Wingerden.

De oorsprong van het bouwbedrijf ligt in mei 1869, toen Adam van der Wal een timmerwinkel opende in Groot-Ammers, een dorp in de Alblasserwaard.Zijn zoon Jan van der Wal gaat als aannemer buiten de regio aan de slag in onder meer Vlaardingen en Den Haag, waar hij zich uiteindelijk definitief vestigt. De derde generatie Van der Wal – de in 1902 geboren Joop van der Wal – komt na zijn studie civiele techniek in Delft in 1926 bij zijn vader in dienst. De bedrijfsnaam wordt dat jaar gewijzigd in Fa. J. van der Wal en Zoon.In 1927 wordt het familiebedrijf, inmiddels uitgegroeid tot een aannemersbedrijf, omgezet in een naamloze vennootschap ‘N.V. Bataafsche Aanneming Maatschappij van Bouw- en Betonwerken v/h Firma J. van der Wal en Zoon’ (al snel afgekort tot ‘BAM’). Sinds 1992 is BAM niet langer in gebruik als afkorting, maar uitsluitend als naam.

Anno 2019 behoort BAM met een jaaromzet van circa € 7 miljard, 20.000 medewerkers en tien werkmaatschappijen tot de grote Europese bouwconcerns.

 

copyright © 2019 Floranews.com